Připravte se na dovolenou: průvodce pro pronajímatele nemovitosti

Míříte do slunného Řecka nebo na výlet do pohádkových Krkonoš? Dovolená je tím nejlepším časem, kdy si můžete odpočinout a načerpat nové síly. Ale jak zvládnout únik z každodenní reality, když máte pod svou správou pronajatý byt? Jak zabezpečit nemovitost a zajistit pohodlí vašeho nájemníka, když nejste k dispozici? Právě zde se na scéně objevujeme my. Jak vám můžeme pomoci prožít bezstarostnou dovolenou?

Důležité kroky před odjezdem na dovolenou

Informujte nájemníka

Představte si, že jste na půl cesty na Santorini a váš mobilní signál je výrazně omezený. Zrovna v tu chvíli se vyskytne problém v bytě, který vyžaduje vaši pozornost. To může být velmi nepříjemné, proto se předem připravte.

Aby jste se tomuto vyhnuli, informujte svého nájemníka o vašem plánovaném odjezdu s předstihem. Domluvte se s ním, že ví, jakým způsobem a kdy může očekávat vaši reakci.

Obrázek: S nájemníkem se v klidu posaďte a proberte, co dělat po dobu vaší dovolené

Sjednejte záložní kontakt

Podobně jako je dobré zanechat klíče od auta u důvěryhodné osoby při dlouhé nepřítomnosti, je důležité mít záložní kontakt pro váš pronajatý byt.

Tato osoba by měla být dostupná a schopná řešit jakékoliv situace, které by mohly nastat během vaší nepřítomnosti. Pokud nikoho takového nemáte, určitě na dovolenou neodjedete s lehkým srdcem.

Pronajímejte byt bez starostí a s lepším výnosem.

Garantujeme vám pravidelné nájemné i stav vašeho bytu.

Před odjezdem zkontrolujte byt

Před odjezdem se ujistěte, že všechna zařízení fungují správně a nemovitost je v dobrém stavu.

V případě, že objevíte nějaké závady, je lepší je řešit předem, než aby vás překvapily na dovolené. Řiďte se radou: „Preventivní údržba je lepší než oprava po škodě“.

Co vše může pronajímatel řešit před odjezdem na dovolenou?

V našem průvodci jsme se zaměřili na několik klíčových bodů při přípravě na dovolenou. Existuje několik dalších potenciálních výzev, které mohou vyžadovat vaši pozornost:

Platby nájemného

Nemusíte být finančním analytikem, abyste věděli, že příjem z pronájmu je základním kamenem vašeho podnikání. Před odjezdem se ujistěte, že jsou všechny platební záležitosti vyřešeny. Pokud má nájemce zaplatit nájemné během vaší nepřítomnosti, zorganizujte hladký proces platby.

Dohled nad dodavateli služeb

Pravděpodobně jste zažili situace, kdy musel dodavatel přijít opravit něco v bytě. Co když se tak stane, zatímco jste pryč? Ujistěte se, že máte někoho, kdo dohlédne na tyto činnosti.

Obrázek: Pokud si nájemník nebude vědět rady, může se na nás v době nepřítomnosti obrátit

Právní záležitosti

Právo a pronájem jdou ruku v ruce, jako slunce a pláž na dovolené. Ujistěte se, že máte všechny právní záležitosti týkající se pronájmu vaší nemovitosti pod kontrolou.

Nouzové situace

Jako pronajímatel musíte být připraveni na to nečekané. Měli byste mít plán pro řešení nouzových situací, jako jsou požáry, povodně nebo poruchy topení.

Komunikace se sousedy

Vaši sousedé jsou první, kdo si všimne, pokud je něco v nepořádku. Je dobré je informovat o své nepřítomnosti, abyste byli v případě potřeby upozorněni.

Pošta a dodávky

V dnešní digitalizované době mnoho lidí zapomíná na starou dobrou papírovou poštu. Pokud jste zvyklí přebírat důležité zásilky na adrese své nemovitosti, ujistěte se, že je někdo, kdo tyto zásilky převezme. Nechcete, aby se hromada nepřebrané pošty hromadila před vašimi dveřmi, což by mohlo upozornit potenciální zloděje na vaši nepřítomnost.

Údržba zahrady nebo exteriéru

Pokud je součástí vaší nemovitosti zahrada nebo jiné venkovní prostory, ujistěte se, že bude během vaší nepřítomnosti správně udržována. Sečení trávníku, ořezávání keřů, nebo prostě jen sbírání spadlého listí – všechno jsou to činnosti, které mohou vyžadovat vaši pozornost, i když jste na druhé straně světa.

Předpověď počasí

Pokud očekáváte extrémní počasí, jako je silný déšť nebo sníh, ujistěte se, že je vaše nemovitost připravena a chráněna. Malá preventivní údržba může zabránit velkým škodám a nákladům na opravy.

A konečně, jeden z největších strašáků pro každého pronajímatele…

Odchod nájemníka

Možná se to nezdá jako nejčastější situace, ale co když odejde nájemník během vaší delší dovolené? Bez správného zastoupení by to mohlo znamenat ztrátu příjmu a potřebu vyřizovat nové nájemníky na dálku.

Pomůžeme vám i v takové situaci hledat ideálního nájemníka.

Obrázek: Na dovolené chcete odpočívat a ne řešit problémy

Výhody spolupráce s námi

Bezproblémová komunikace

Vezměme v úvahu tuto situaci: Ležíte u bazénu, v ruce držíte ledový koktejl a vaše jediná starost je, jestli se přidat k vodnímu volejbalu nebo si přečíst ještě kousek napínavé knihy. Najednou vám v kapse vibruje telefon – problém v bytě, který vyžaduje vaši okamžitou pozornost.

Pokud se domluvíme na spolupráci, tato situace se stává minulostí. Všechna komunikace a řešení možných problémů je na nás, což vám umožní užívat si dovolenou bez stresu a nečekaných telefonátů.

Správa nemovitosti

S naším týmem expertů na správu nemovitostí bude váš byt pečlivě sledován a udržován, a nájemníkům pomůžeme řešit jednotlivé situace za vás (ostatně tak, jako kdykoliv jindy), zatímco vy si užíváte své zasloužené dovolené. Provádíme pravidelné kontroly, aby bylo zajištěno, že všechno je v pořádku a vaše nemovitost je v pořádku.

Důvěra a bezpečnost

Jako pronajímatel chápete, jak je důležité mít důvěru v lidi, kteří se starají o vaši nemovitost. S naší profesionální a důvěryhodnou službou můžete odjet na dovolenou s klidem na duši. Vaše nemovitost je v našich rukou v bezpečí.

Zabalte si kufry, my to tu zvládneme

Příprava na dovolenou jako pronajímatel může být náročná, ale s námi jako partnerem na pronájem vaší nemovitosti se tato cesta stává mnohem jednodušší. Můžete odjet na dovolenou s klidnou duší, protože budete vědět, že se o vaši nemovitost a nájemníky pečuje odborník.Ať už jste kdekoli na světě, s námi je vaše nemovitost v bezpečí. Vždyť dovolená je přece o relaxaci a zaslouženém odpočinku, ne o starostech s pronájmem. S námi je možné mít obojí.

Svěřte svou nemovitost do rukou zkušených profesionálů v oblasti správy a užívejte si bezstarostné pronajímání s vyšším výnosem. Nabízíme vám garantovaný měsíční příjem z nájmu, zajistíme udržování stavu vaší nemovitosti a ušetříme vám čas, starosti i peníze. Jak to celé funguje? Pronajmeme váš byt bez jakéhokoli rizika pro vás a zajistíme, abyste každý měsíc obdrželi garantovaný nájem vždy ve stejný den. Požádejte o kalkulaci vašeho nájemného a objevte výhody našich služeb.