Kde nabídnout nemovitost k pronájmu: placené vs. neplacené inzertní servery

Pro inzerci pronájmu bytu se vyplatí vybrat mix platforem. Inzerovat můžete na placených i neplacených platformách, a to jak online, tak offline. Jak si vybrat ty nejoblíbenější, jak sepsat inzerát a připravit svůj byt na focení? Poradíme vám.

Potřebujete pronajmout nemovitost a hledáte pomoc?

S pronájmem bytu je spojena řada povinností. Začíná se sepsáním inzerátu, nafocením nemovitosti a inzercí. S nájemci můžete komunikovat buď e-mailem, nebo po telefonu. Následuje prohlídka bytu a předvýběr nejvhodnějších nájemníků. Ty, kteří se vám zdají nejlepší, je stejně potřeba „proklepnout“ v nejrůznějších rejstřících, které vám odhalí, zda se nejedná o podvodníka, neplatiče nebo o člověka s dluhy.

My ve Stálém nájmu máme s pronájmem bytů a dalších nemovitostí bohaté zkušenosti. Kromě toho, že dokážeme sepsat špičkový inzerát, víme, kde inzerovat, aby byl byt obsazený co nejdříve. Navíc máme propracované a prověřené postupy pro výběr nájemníka. Postaráme se tedy nejen o inzerci, prohlídku bytu a výběr nájemníka, ale následně i o sepsání smluv, pojištění, komunikaci s nájemníkem, o stav bytu a případně i o vyřešení problémového nájemníka. Nepřidělávejte si zbytečné starosti a svěřte péči o svůj byt nám. Na vás bude jen každoměsíční kontrola účtu, na který budeme posílat nájemné.

Opravdu pronajímáte za správnou cenu?

Spočítáme vám aktuální tržní nájemné ve vašem bytě.

Velký přehled realitních serverů při inzerci bytu

Jaké máte možnosti, když hledáte nájemníky do svého bytu? Můžete se rozhodnout mezi servery, které nabízí inzerce nemovitostí zdarma, ale také za úplatu. Jaké jsou jejich výhody a nevýhody?

Placené inzertní weby

Pokud chcete vsadit na jistotu, inzerujte na velkých inzertních serverech. Sice za vystavení inzerátu zaplatíte určitou sumu, která se liší podle toho, který server si vyberete, ale na druhou stranu víte, že se inzerát dostane k co největšímu množství zájemců. Patří totiž k těm nejnavštěvovanějším.

Jak si vybrat placené realitní servery, na kterých se vám inzerování vyplatí? Důležitým hodnotícím prvkem je počet aktuálních inzerátů. Čím vyšší počet, tím větší pravděpodobnost, že se vám ozvou nájemníci, o které máte zájem. Mezi největší inzertní servery patří:

  • Sreality.cz,
  • Reality.idnes.cz,
  • Bezrealitky.cz.

Jestliže chcete nabídnout byt k pronájmu bez realitky, vyzkoušejte server Bezrealitky.cz, kde se byty prodávají na principu majitelé majitelům, ale také pronajímají od majitelů přímo zájemcům bez zprostředkování realitní kanceláří.

Obrázek: Potřebujete pronajmout nemovitost a hledáte pomoc?

Cena za inzerování je u každého poskytovatele jiná. U některého stojí například 60 Kč na den, u jiného 23 Kč na den, případně může být jednotná částka na neomezenou dobu.

U zpoplatněných inzertních webů se setkáte s pojmem topování nabídky. Jde o zvýraznění vašeho inzerátu a jeho posunutí na přední příčky při vyhledávání. Je to z toho důvodu, že na velkých realitních serverech je obrovské množství inzerátů, a tak ten váš může snadno zapadnout. Ostatně právě to je nevýhodou velkých inzertních portálů. Topování je zpoplatněno. Na velkých inzertních portálech se kvůli neustálému přibývání nových inzerátů nevyplatí inzerovat, pokud svoji nabídku nebudete topovat.

Placené inzertní weby nabízí řadu dalších zpoplatněných služeb, které vám pomohou zviditelnit vaši nabídku. Jde například o:

  • reklamu v podobě bannerů,
  • komerční sdělení,
  • inzerování na domovské stránce atd.

Inzerce nemovitostí zdarma

Pokud chcete podat inzerát zdarma, můžete využít obecných inzertních serverů, na kterých se nabízí nejrůznější věci a zboží včetně bytů. Jde zejména o:

  • Bazos.cz,
  • Hyperinzerce.cz,
  • Annonce.cz,

Využít můžete i Marketplace na Facebooku, případně zveřejnění na dalších sociálních sítích. Musíte ale počítat s tím, že odezva na tyto inzeráty nebude nijak závratná. Navíc na tyto stránky a servery chodí i realitní makléři, takže se dočkáte mnoha telefonátů a nabídek jejich služeb, což může být otravné.

Kromě online světa můžete zabrousit i do offline vod. Pomocí letáčků můžete svoji nemovitost nabízet na veřejných místech v okolí bytu, případně je odneste tam, kde je největší koncentrace potenciálních zájemců. Po domluvě můžete letáčky nechat například:

  • v obchodě,
  • na kosmetice,
  • u kadeřníka,
  • v knihovně,
  • ve schránkách.

Svůj byt můžete nabízet také přes rodinu a známé. Buďte však v tomto opatrní. Pokud by bylo s bytem něco v nepořádku, mohlo by to vyvolat negativní vztahy. Co se týče offline placené propagace, jde o různé inzerce v tištěných časopisech nebo na vývěskách.

3 kroky ke správné inzerci bytu

Abyste svůj byt co nejdříve pronajali nájemníkovi, o kterého máte zájem, musíte správně napsat inzerát a nemovitost perfektně odprezentovat na fotografiích či ve virtuální prohlídce.

1. Jak se píše inzerát

Při psaní inzerátu využijte principu obrácené pyramidy. Začněte obecnějšími informacemi a od těch postupujte k podrobnostem. Mezi základní informace patří:

  • dispozice a výměra bytu,
  • patro,
  • výtah,
  • kde se byt nachází,
  • cena zahrnující nájem a zálohy,
  • stav bytu.

Za doplňující informace platí:

  • orientace vůči světovým stranám,
  • parkovací místo nebo garáž,
  • úložné prostory,
  • vybavení bytu,
  • materiál podlah,
  • energetický štítek atd.

Nezapomeňte popsat také občanskou vybavenost: blízkost MHD, obchody, pošta, školy a školky, lékárny, nemocnice nebo fitness centra v okolí. Chybět nesmí ani vaše kontaktní údaje.

2. Jak správně nafotit byt

Kvalitní fotky mohou vaši nemovitost odlišit od ostatních nabídek. Před focením byt ukliďte, odstraňte z něj všechny zbytečnosti a osobní předměty. Foťte ideálně za slunečného dne a s rozsvícenými svítidly. Byt naaranžujte tak, aby si zájemce představil, že zde bude bydlet.

Obrázek: Netroufáte si na vyfotit byt, který chcete pronajmout? Využijte služeb home-stagingu

3. Virtuální prohlídka bytu

Svůj byt si můžete nechat naskenovat a vytvořit z něj video. Zájemce pak necháte, aby se po bytě virtuálně „procházeli“. Mohou si byt prohlédnout, aniž by museli na fyzickou návštěvu. Jim i vám to ušetří hodně času. Na „opravdovou“ prohlídku tak dorazí jen ti, kteří mají o byt skutečný zájem.

Pro spokojený vztah s nájemníkem

Než si do bytu nastěhujete nájemníka, prověřte si jeho solventnost ve veřejně dostupných rejstřících. Vyžádejte si reference předchozího „domácího“. Chtějte vidět pracovní smlouvu a nebojte se zeptat, proč zájemce mění nebo hledá nové bydlení.

Jestliže chcete pronajímat bez starostí, svěřte svůj byt do naší péče. Postaráme se o sepsání inzerátu i nafocení nemovitosti. Vybereme spolehlivého podnájemníka, vyřídíme veškeré papírování a s nájemníkem budeme komunikovat. K tomu všemu si bereme na starost i péči o byt.Abyste měli s nájemníkem spokojený vztah, je potřeba mít v pořádku nájemní smlouvu. O jejích náležitostech jsme psali zde. Nezapomeňte k ní připojit také předávací protokol. Pokud chcete pronajímat bez starostí a s maximálním ziskem, obraťte se na nás.

Svěřte svou nemovitost do rukou zkušených profesionálů v oblasti správy a užívejte si bezstarostné pronajímání s vyšším výnosem. Nabízíme vám garantovaný měsíční příjem z nájmu, zajistíme udržování stavu vaší nemovitosti a ušetříme vám čas, starosti i peníze. Jak to celé funguje? Pronajmeme váš byt bez jakéhokoli rizika pro vás a zajistíme, abyste každý měsíc obdrželi garantovaný nájem vždy ve stejný den. Požádejte o kalkulaci vašeho nájemného a objevte výhody našich služeb.