Jaké výhody s sebou nese správcovská firma? Kromě garantovaného nájmu ještě 5 dalších

Poptávka po nájemním bydlení se rychle zvyšuje. Pokud máte investiční byt, do kterého hledáte slušného nájemníka s pravidelným nájmem, je nejlepší jej svěřit do rukou zkušeného správce. Vy si budete užívat pravidelného nájemného a starosti přenecháte společnosti. Objevte veškeré výhody tohoto způsobu pronájmu.

NAHLÉDNĚTE POD POKLIČKU SPRÁVCOVSKÝCH FIREM

Správcovské firmy jsou určeny pro všechny, kteří chtějí pronajímat bez starostí. Pokud má majitel byt, ve kterém se v delším časovém horizontu nechystá bydlet, je nejlepší jej pronajmout, a to dlouhodobě. Krátkodobé pronájmy sice mohou přinášet vyšší zisky, ale obvykle se jedná pouze o sezónní záležitosti. V létě se tedy dveře od bytu netrhnou, ale v zimě zůstává obvykle prázdný a negeneruje žádný zisk. Dlouhodobý pronájem nepřináší tak vysoké zisky, ale zato nabízí pravidelný příjem

Správcovské firmy, mezi které se řadí také Stálý nájem, se stanou spolehlivým nájemníkem majitele bytu. Byt tedy majitel pronajme správcovské firmě, která mu garantuje pravidelný nájem. Správcovská firma následně do bytu najde vhodného podnájemníka a postará se o veškerou agendu, která se s pronajímáním nemovitosti pojí.

Pro koho jsou tyto společnosti vhodné? Pro všechny, kdo:

  • nemají s pronajímáním zkušenosti,
  • chtějí jistotu měsíčního nájmu a stavu bytu,
  • nemají čas řešit veškeré úkony týkající se pronájmu,
  • hledají spolehlivého nájemníka, který bude platit včas,
  • jsou v zahraničí nebo žijí v jiném městě a nemohou události kolem bytu řešit,
  • chtějí svůj čas věnovat sobě, své rodině a přátelům.

JAKÉ VÝHODY VÁM PRONÁJEM PŘES SPRÁVCOVSKOU FIRMU PŘINESE?

Pokud se rozhodnete svůj byt svěřit pod křídla správcovské společnosti, přinese vám to nejen spoustu výhod, ale také klidné spaní.

1. Garance nájmu

Se správcovskou společností si můžete užívat garanci nájmu bez ohledu na to, zda podnájemník nezaplatil nebo je byt momentálně neobsazený. Peníze budete mít na účtu každý měsíc v den, který je stanovený v nájemní smlouvě.

2. Papírování pod dohledem odborníků

Nájemní smlouvu, dodatky ke smlouvě, předávací protokoly, přepisy energií, pojištění podnájemníků ale i výpověď z nájmu řeší ve správcovské firmě odborníci na slovo vzatí. Vše se řídí podle platných zákonů a jejich aktuálních znění.

3. Nalezení vhodného nájemníka

Správcovská společnost do vašeho bytu najde přesně takového podnájemníka, který odpovídá vašim požadavkům. Uchazeče si pečlivě „proklepne“ v nejrůznějších rejstřících a také se s nimi osobně sejdeNemusíte se tak obávat exekucí, neplatičů, dlužníků nebo vandalů.

V případě, že bude podnájemník svým chováním porušovat nájemní smlouvu, dostane výpověď z podnájmu bytu. Nového podnájemníka opět najde správcovská společnost.

Obrázek: Osobní setkání je důležité. 

4. Kontrola stavu bytu

Pracovníci správcovské společnosti dbají na stav svěřeného bytu. Postarají se o drobnější opravy a ty větší s vámi zkonzultují. S realizací se ovšem nemusíte zatěžovat. Pravidelně také chodí na prohlídky bytu, o jehož stavu vás vždy vyrozumí. Při ukončení nájmu se postarají, aby byla nemovitost uklizená a připravená na příchod nového podnájemníka.

V případě ukončení spolupráce mezi majitelem bytu a správcovskou společností dostane majitel byt ve stavu, který odpovídá předání bytu firmě na začátku.

5. Profesionální inzerce bytu

Nafocení nemovitosti, sepsání inzerátu a následná inzerce si žádá dostatek času a zkušeností. Jen tak vaše nabídka nezapadne ve stovkách dalších.

Profesionálové zabývající se home stagingem váš byt připraví na focení tak, aby výsledné fotografie daleko převyšovaly ostatní v konkurenčních inzerátech. Samotná nabídka pronájmu je následně inzerovaná na největších a nejnavštěvovanějších inzertních portálech.

6. Vyřeší problémy s neplatiči

Pokud by se z podnájemníka vyklubal neplatič, nemusí tento problém řešit majitel bytu. Postará se o něj správcovská společnost. Majiteli přijdou peníze na účet tak, jak bylo ujednáno. Případné dluhy neplatičů si správcovská firma vyřeší po vlastní ose.

Všechny tyto výhody, a k tomu navíc profesionální přístup a fér jednání, nabízíme také my ve Stálém nájmu.

7 000 Kč za doporučení majitele

Víte o někom, kdo pronajímá byt, nebo vlastní investiční nemovitost, rád by se zbavil starostí a získal jistotu?

Doporučte nám jej a odměníme vás 7 000 kč za každý byt, který se díky vám dostane do našeho portfolia.

JAKÁ ÚSKALÍ MOHOU ČEKAT NA NEZKUŠENÉ PRONAJÍMATELE

Pronájem na vlastní pěst může být na první pohled lákavý. Vy jako majitel jen napíšete inzerát, najdete nájemníka a těšíte se z pravidelného příjmu, o který se nemusíte s nikým dělit. Tato představa je ovšem často mylná.

Jaké starosti se s pronajímáním na vlastní pěst pojí?

  • Neplatiči – i z dostatečně prověřeného zájemce o byt se postupem času může vyklubat neplatič. Vy pak budete muset řešit výpověď z nájmu bytu, možná i vyklizení nemovitosti, ale hlavně soudní tahanice, které nezaručují, že z neplatiče dlužnou sumu skutečně dostanete.
  • Neobsazenost – statistiky hovoří jasně, průměrný nájemník se stěhuje zhruba 1× do roka. Vy pak musíte řešit inzerát, přepisy energií, hledání dalšího nájemníka a opravu bytu. To všechno vám zabere spoustu času. Za neobsazený byt musíte navíc platit energie, a tak vám nemovitost nevydělává.
  • Poškození bytu a vybavení – během nájmu musíte chodit kontrolovat stav bytu a řešit případné požadavky nájemníka. Kromě toho můžete narazit na takového, který se k vašemu majetku nebude chovat zrovna uctivě. I přes pojištění či předávací protokol tak budete muset investovat do oprav a příprav bytu na příchod nového nájemníka, což vás bude určitě stát nemalou investici a hlavně čas.

Obrázek: S neplatiči jsou velké starosti. 

JAK ZAČÍT SPOLUPRÁCI SE SPRÁVCOVSKOU FIRMOU STÁLÝ NÁJEM?

Pokud si i vy chcete užívat klidné pronajímání bez starostí, stačí, abyste nás kontaktovali. Buď vyplňte formulář na webu, nebo zavolejte. Ozve se vám náš pracovník a dohodne schůzku na den a čas, který vám bude nejlépe vyhovovat.

Nejlepší je, pokud schůzka probíhá v bytě, do kterého nájemníka hledáte. Během schůzky nám sdělíte své představy a požadavky týkající se samotných nájemníků, ale také třeba délky pronájmu. Rovněž se detailně seznámíte s tím, jak naše společnost funguje a jak by vypadala vzájemná spolupráce.

Uvítáme, pokud nám sdělíte, jak vysoké nájemné si představujete. Na základě vaší představy a po prohlídce bytu vám připravíme tři varianty garance nájemného. Společně vybereme tu, která vám bude vyhovovat nejvíce.

Po odsouhlasení všech podmínek jen stačí podepsat nájemní smlouvu. Přepíšeme na sebe veškeré energie a nastavíte trvalý příkaz k úhradě nájemného, které vám bude pravidelně chodit na účet.

Chcete i vy pronajímat bez starostí a užívat si pravidelný nájem? Svěřte svůj byt pod křídla Stálého nájmu.

Svěřte svou nemovitost do rukou zkušených profesionálů v oblasti správy a užívejte si bezstarostné pronajímání s vyšším výnosem. Nabízíme vám garantovaný měsíční příjem z nájmu, zajistíme udržování stavu vaší nemovitosti a ušetříme vám čas, starosti i peníze. Jak to celé funguje? Pronajmeme váš byt bez jakéhokoli rizika pro vás a zajistíme, abyste každý měsíc obdrželi garantovaný nájem vždy ve stejný den. Požádejte o kalkulaci vašeho nájemného a objevte výhody našich služeb.